Посміхайтеся - не матюкайтеся!

В рамках реалізації проекту «Ти можеш» 4 червня 2018 року у с.Підгірці пройшов майстер клас по виготовленню свічок, а також ряд тематичних бесід. Організаторами заходу за підтримки Львівської Освітньої Фундації були Бюро УГКЦ з питань екології та Підгорецький НВК.

Говорили про труднощі мови підлітків, зокрема – про лихослів'я. За свідченням дітей перші погані слова діти чують удома та від близьких, знайомих людей, а також на вулиці. Виявляється кожне слово має силу! Провели цікавий експеремент, споглядали за реакцією людей на добрі слова, а також розглядали поведінку людини які говорять неприємні речі. Виявляється добре слово викликає радість, а образи – сум і пригнічення.

«Бог світ будував словом, а відтак слова людини можуть бути тими, які будують, або ж тими які руйнують. Матюки – безчестять ім’я матері яка нас народила, матері землі, і матері нашої небесної. Ці лихі слова є противагою до можливості слави Бога Творця словом!», зазначив о.Тарас Дзьоба. Діти записали також цікавий соціальний ролик-говірку звернений до медіа спільноти із закликом частіше посміхатися і менше лихословити :).

 

Другою частиною було представлення здорового способу життя, зокрема гість о.Роман Демкович розповів дітям про те, якої оброки зазнають ряд продуктів нашого вжитку перед тим як потрапити до нашого столу. А також перелічив які продукти з раціону дітей є корисними для вжитку, а які шкодять здоров’ю.

Разом із цікавим спілкуванням та палкими дискусіями учасники навчалися ремеслу виготовлення свічок та їх декорування. Кожен від найменших до дорослих спробував виготовити свічку на власний смак та відчути себе міні-дизайнером.

Такі акції підсилюють моральне формування молоді, а також віру у свої сили, адже дають можливість повірити свої сили і сказати «Я – можу!» можу робити добро, можу ставати кращим, можу радіти красу Божого світу, можу дбати про чистоту думки, слова і діла!

Реквізити для пожертв та контакти

Адреса: вул.Грушевського 13а, с.Підгірці, Львівської обл. Україна;

Емейл: pidgirci.org@gmail.com

Телефон священника +380685052114 о.Тарас


IBAN: UA223257960000026006300499371

МФО 325796

ЗКПО 26578788

АТ "Ощадбанк" Львів.

Отримувач: Релігійна громада УГКЦ с.Підгірці, Бродівського р-ну